مبنا سیال پویا ارائه دهنده پمپ های کامل، قطعات هیدرولیک و خدمات کارگاهی و در محل

پمپ پره ای یا کارتریجی چیست

پمپ پره ای یا کارتریجی چیست و کاربردهای آن کدامند؟

پمپ پره ای یا کارتریجی چیست ،از مهم‌ ترین تجهیزات صنعتی که امروزه در صنایع مختلف نقش پررنگی را ایفا می‌ کنند انواع پمپ‌ ها هستند و نمونه‌ای از آن نیز پمپ پره‌ای یا کارتریجی می‌باشد.

عملکرد انواع پمپ‌ ها نیز متناسب با نوع فعالیت آنها است، البته گاهی از مواقع وظیفه برخی از آنها مانند پمپ‌ های پیستونی دنده‌ای و غیره با یکدیگر مشابه می‌ باشد. نوع پمپ پره‌ای کارتریجی جز پرکاربردترین پمپ‌ ها است که ما آن را با مشخصه‌ ها و ویژگی‌ های فنی خاص می‌ شناسیم.

شما در مورد پمپ پره‌ای یا کارتریجی چه می‌دانید؟

در این مقاله پمپ پره‌ای یا کارتریجی و کاربردهای آن را بررسی می‌ کنیم.

بیشتر بخوانید: تمامی قطعات هیدرولیک

آشنایی با پمپ پره‌ای یا کارتریجی

گفتیم که پمپ پره‌ای با برخی مشخصه‌ها و ویژگی‌های فنی خاص شناخته می‌شود، چون همین مشخصات انواع و کاربرد آن را مشخص می‌کند. از رایج‌ترین پمپ‌ها نوع پره‌ای می‌باشد.

پمپ‌ها طی تقسیم بندی‌های کاملاً متفاوتی قرار می‌گیرند که از آنها جهت منتقل کردن انرژی مورد نظر به سیالات استفاده می‌شود. پمپ‌های هیدرولیکی ساختمان پیچیده‌ای ندارند، یعنی طراحی آنها مانند یک تیغه می‌باشد.

به همین دلیل کار کردن با آنها نیز ساده است. پس اگر در صنایع هیدرولیکی نام پمپ پره‌ای تیغه‌ای یا کارتریجی را شنیدید نباید فکر کنید که یک ساختار مجزا و پیچیده دارد، چون تمامی آنها تنها دارای فشار متوسط می‌باشند. این نوع از پمپ‌ها نیز به علت سادگی آنها موجب شده است به وفور در صنایع مختلف عملکرد بالا داشته باشند.

پمپ پره‌ای در واقع پمپ بادی است که طی حرکت‌ های دورانی انرژی سیالات را حرکت می‌دهد. این نوع پمپ‌ها به پره‌هایی مجهز هستند که دارای زاویه ۴۵ درجه بوده و از جنس ورق‌های گالوانیزه با ضخامت ۵ میلی‌متر هستند.

پمپ مورد نظر در داخل یک محفظه قرار دارد که به آن استاتور گفته می‌شود. در همین محفظه نیز یک مسیر خروجی و یک مسیر ورودی وجود دارد. پره‌های پمپ نیز به وسیله یک بلبرینگ و شفت به الکتروموتور اتصال دارند.

حال همین پروانه‌ها با گردش خود در سمت عقربه‌های ساعت و یا گاهی مواقع برعکس آن انرژی سیالات را با حداقل فشار ۲۰۰ بار به قسمت خروجی پمپ هدایت می‌کنند. این پره‌ها به شکلی قرار گرفته اند که با روتور تماس دارند، به این ترتیب از خلاصی فشار نیز پیشگیری می‌ کنند.

بیشتر بخوانید: پمپ هیدرولیک کاوازاکی

اجزای پمپ پره‌ای

پمپ پره‌ای دارای یک پوسته می‌باشد که از جنس چدن است، دوام این پوسته بسیار بالا است. کارتریج پمپ در داخل همین پوسته قرار می‌گیرد،

یعنی پوسته به عنوان یک نگهدارنده عمل می‌کند عملکرد پمپ نیز به این شکل است که از بخش‌هایی مانند روتر، زینک، نگهدارنده، ساچمه، تیغه، ۲ پلت و غیره تشکیل شده است.

شافت پمپ از یک سمت خود به الکتروموتور و کویل و سمت دیگر نیز به پوسته و دسته بلبرینگ اتصال دارد، از قسمت بالا نیز با روتر متصل است.

دیگر اجزای این نوع پمپ‌ها کاسه نمد، شافت، بلبرینگ شافت، رینگ‌های آب‌بندی، سیل و غیره هستند که جز اجزای اصلی پمپ‌های پره ای محسوب می‌شوند.

اجزای پمپ پره‌ای

نحوه عملکرد پمپ پره‌ای دشوار نیست، یعنی می‌توان با کمک گرفتن از دوران شفت پمپ که به الکتروموتور کوپل متصل است،

نیروی فراری را در نظر داشت که همان نیروی گریز مرکز ایجاد می‌شود و در نهایت تیغه‌های پمپ نیز درون شیار خودشان به سمت محفظه کارتریج می‌روند که به این ترتیب می‌توان از سطح زیرین آن نگهداری کرد.

در زمان شروع حرکت و وقتی که فضای بین رینگ بادامکی و رطوبت وجود دارد کاربر می‌تواند با کم کردن فشار سیالات و بالا رفتن حجم آنها که از مخزن ایجاد شده است،

به سمت پورت اصلی در حال حرکت به حالت مکشی قرار دهد. به این ترتیب محور پمپ حرکت خودش را به صورت آهسته با تماسی که به قسمت رینگ بادامکی با درون شیار دارد به همراه سطح مورد نظر با کم کردن حجم نشان خواهد داد.

کاربرد پمپ پره‌ای

پمپ پره‌ای توانایی به جریان انداختن انرژی لازم برای سیالات و مایعات با نیروی بالا را دارد، به همین دلیل است که در صنایع مختلف از این نوع پمپ برای بهبود سرعت و عملکرد بالا استفاده می‌کنند.

از مهم‌ترین کاربردها و موارد استفاده پمپ پره‌ای استفاده از آن در ماشین آلات راهسازی، ماشین آلات کشاورزی، ماشین آلات حفاری، خطوط تولید انواع کامیون و خودرو، صنایع نفت، صنایع معدنی، پرس‌های هیدرولیک، صنعت نفت و گاز، صنعت پتروشیمی و غیره می‌باشد.

این پمپ‌ها را می‌توان بر روی انواع مختلف ماشین آلات کشاورزی و راهسازی به ویژه تراکتور و لودر نصب کرد، یعنی با نصب کردن این پمپ بر روی دیفرانسیل و موتور ماشین آلات می‌توان کلیه سیستم هیدرولیکی و متعلقات آن را راه اندازی کرد.

کاربرد گسترده پمپ پره‌ای موجب شده است جز پرفروش‌ترین پمپ‌ها باشد به طوری که انواع ماشین آلات و دستگاه‌ها در حال حاضر به سیستم هیدرولیکی مجهز هستند.

این ماشین آلات و دستگاه‌ ها که با چنین سیستمی فعالیت می‌ کنند به یک پمپ هیدرولیک نیاز دارند که مقاوم و پرقدرت باشد، همین موضوع موجب می‌ شود متخصصان با تولید کردن پمپ‌ های پره‌ای عملکرد ماشین آلات و دستگاه‌ های هیدرولیکی را بهبود ببخشند.

از طرفی استفاده کردن از این پمپ‌ ها در ماشین آلات موجب بهبود یافتن عملکرد آنها و حتی افزایش طول عمر قطعات می‌ گردد. البته فراموش نکنید پمپ‌ های پره‌ای هیدرولیکی قیمت بالاتری نسبت به دیگر پمپ‌ های پره‌ای دارند، چون اجزای آنها دقیق‌ تر و پیچیده‌ تر است.

بیشتر بخوانید: پمپ هیدرولیک رکسرود

نتیجه‌ گیری

در این مقاله پمپ پره ای یا کارتریجی چیست و عملکرد آن بررسی شد. پمپ پره ای یکی از پمپ‌ هایی است که به علت ساختار خاص و موارد استفاده ویژه امروزه در انواع ماشین آلات و دستگاه‌ های مختلف مورد استفاده قرار می‌ گیرد،

چون موجب بالا رفتن عملکرد این دستگاه‌ ها شده و نتایج بهتری را به دست می‌ دهد. این نوع پمپ را در صنایع مختلفی مانند صنعت پتروشیمی، صنعت خودروسازی و غیره می‌ توان دید که معمولاً از اجزای مختلفی تشکیل شده است

و عملکرد بسیار خوبی به دستگاه‌ های مورد نظر می‌ بخشد. در سایت بیش تر با پمپ پره‌ای، قسمت‌ های تشکیل دهنده یک پمپ پره‌ای، نحوه عملکرد آن و حتی اجزای تشکیل دهنده آن آشنا شوید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *