برای خرید شیر برقی چه نکات مهمی وجود دارد؟
آیا می دانید شیر برقی چه ویژگی هایی دارد و تفاوت های آن با شیرهای دستی چیست؟
راهنمای انتخاب شیر برقی پیش از آنکه شیر برقی را انتخاب و خرید کنید، باید در مورد سیستم مورد نظر و کاربردهای آن نیز اطلاعات داشته باشید، چون شیرهای برقی انواع مختلفی دارند و از طرفی نکات مهمی در خصوص این شیرها وجود دارد که میتواند به عنوان پارامترهای کلیدی و مهم جهت انتخاب و خرید آنها باشد، از جمله اینکه حتماً باید برای خرید این نوع شیرها به اصل پروسه کاری توجه داشته باشید.
اما این پارامترها و نکات مهم کدام هستند؟
در این مقاله برخی از این نکات مهم و اساسی جهت خرید و انتخاب شیر برقی را بررسی می کنیم.
راهنمای انتخاب شیر برقی
گفتیم که در وهله نخست باید جهت انتخاب و خرید شیر برقی در خصوص سیستمی اطلاعات کافی داشته باشید که شیر را در آنجا به کار می گیرید. در واقع نکات و ویژگی هایی در خصوص انتخاب شیر برقی وجود دارد که توجه به آنها به شما کمک می کند بتوانید شیر مورد نظر را به درستی انتخاب کنید. برخی از پارامترهای مهم و اساسی جهت خرید این نوع شیرها عبارتند از:
ایمنی
اولین نکتهای که در انتخاب شیر برقی به شما کمک می کند، نوع سیالات است. یعنی سیالاتی که از شیر عبور خواهند کرد، باید با نوع و جنس آن سازگاری داشته باشند، حتی باید مقاومت شیمیایی سیالات و مواد نیز با شیر مورد نظر سازگار باشند.
اصول عملکردی
شیرهای برقی متنوع هستند، بنابراین اصول عملکردی آن ها نیز متفاوت می باشد و به صورت سه دسته زیر است:
- عملکرد مستقیم
- عملکرد نیمه مستقیم
- عملکرد غیر مستقیم
نوع شیرهای برقی با عملکرد مستقیم می توانند از صفر بار شروع به کار کنند، در دریچه این نوع شیرها روزنهای وجود دارد که به وسیله پیستون با واشر پلیمری بسته شده است. اگر شیر مورد نظر انرژی الکتریکی داشته باشد، پیستون به وسیله نیروی الکترومغناطیسی بلند خواهد شد. در نهایت دریچه باز می شود. باید گفت این نوع از شیرها کوچک هستند، بنابراین برای دبی های کوچک گزینه مناسبی می باشند. اما برای دبی بزرگتر نوع شیرهای غیر مستقیم و نیمه مستقیم مناسب است که هر دو نمونه ذکر شده برای باز و بسته شدن از فشار متوسط استفاده می کنند.
عملکرد مدار
توابع مداری بیانگر این هستند که شیر برقی مورد نظر در مدار چه عملکردی دارد، حال با توجه به این موضوع مهم ترین توابع مداری عبارتند از شیرهای برقی ۲.۲ طرفه و شیرهای برقی ۳.۲ طرفه
نوع اول دو بوبین و دو موقعیت برای باز و بسته شدن دارد که اکثر آنها نیز به صورت بسته می باشند، اما نوع دوم دارای دو موقعیت و سه پورت میباشد. این نوع شیرها معمولاً به طور مستقیم کار می کنند، دهانه آنها کوچک می باشد و برای دبی های کوچک بهتر هستند. حتی در این باره به میزان کاربرد و عملکرد شیر توجه داشته باشید، اینکه شیر برقی مورد نظر به صورت کوتاه مدت، دائمی یا تکراری کوتاه مدت استفاده می شود.
راهنمای انتخاب شیر برقی
نوع سیالات
نکته بعدی جهت انتخاب شیر برقی سیالاتی است که از آن عبور خواهند کرد. این شیرها برای گازهای خنثی و مایعات استفاده می شوند، مانند آب، بخار، هوا، سوخت، روان کننده، روغن و غیره. پس باید هنگام انتخاب کردن آن به این موضوع توجه کنیم که مواد مورد نظر سازگار با محیط باشند. رایج ترین نوع شیرهای برقی نیز دارای بدنه برنجی هستند که برای اکثریت سیالات قابلیت استفاده دارند، اما برخی دیگر از مواد آب بندی نیز در تولید شیرهای برقی استفاده شده است که با ویژگی های خاص خود دارای کاربردهای متفاوتی هستند.
میزان فشار
فاکتور مهم دیگری در خصوص راهنمای خرید انواع شیرهای برقی وجود دارد و آن هم فشار عملکرد سیستم می باشد، چون فشار عملکرد اگر فراتر از حداکثر فشار باشد، قطعاً موقعیت های خطرناکی را به وجود میآورد. حتی ممکن است موجب آسیب دیدن یا ترکیدن شیر بشوند. حداکثر فشار نیز با نوع محیط مرتبط می باشد، پس امکان دارد مقادیر کاملاً متفاوتی برای مایعات و گازها وجود داشته باشد، از طرفی مهم تر از این موضوع حداقل اختلاف فشار موجود بین خروجی ها و ورودی ها است.
اختلاف فشار بر حسب بار برای مقدار حداقل و حداکثر بیان می شود، پس در هنگام خرید شیر برقی حتماً باید به این مقدار دقت کافی داشته باشید تا شیر مورد نظر جوابگوی عبور جریان مایعات و گازهای مورد نظر شما باشد.
محدوده دمایی
در هنگام انتخاب کردن شیرهای برقی باید به حداکثر و حداقل دما نیز توجه کنید، چون این شیرها با خطر یخ زدگی مواجه هستند، بنابراین دریچه های آب را نیز هرگز زیر صفر درجه سانتی گراد انتخاب نکنید.
مورد دیگر این است که برای دمای سیالات مختلف شیرهای برقی نیز متفاوت هستند، مثلاً آن دست از شیرهای برقی که برای دماهای بالا استفاده می شوند، مجهز به سیم پیچی های با درجه حرارت بالا هستند. حتی میزان رطوبت محیط نیز در انتخاب کردن شیر موثر است و هر چه میزان بارش باران و رطوبت محیط بالاتر باشد، باید به همان نسبت در خرید شیر دقت داشته باشید و نوع ضد آب آن را انتخاب کنید.
سیالات خورنده
برخی از سیالات به صورت خورنده هستند، بنابراین برای انتخاب کردن سیالات قوی خورنده باید حتماً از دیافراگم ایزوله شیرهای برقی پلاستیکی، کینگ و استنلس استیل استفاده شود. برای برخی از سیالات خنثی نیز آلیاژ مس گزینه مناسبی است که در بدنه برخی از شیرهای برقی به کار می رود. شیرهای آمونیاک را هرگز نمی توان با ترکیبات مسی استفاده کرد.
سخن پایانی
در این مقاله نکات مهم برای خرید شیر برقی را بررسی کردیم. مقوله انتخاب و خرید شیر برقی نیاز به آگاهی داشتن از برخی فاکتورها و پارامترهای مهم دارد که این فاکتورها در کنار یکدیگر به شما کمک می کنند، بتوانید شیر برقی را متناسب با نوع جریانات عبوری از آن و محیط های مختلف انتخاب کنید. مواردی که ذکر شد در واقع جزو اصلی ترین پارامترها در خصوص این محصول هستند. در سایت با دیگر پارامترها و فاکتورهای انتخاب و خرید شیر برقی بیش تر آشنا شوید.