مبنا سیال پویا ارائه دهنده پمپ های کامل، قطعات هیدرولیک و خدمات کارگاهی و در محل

بررسی انواع پرس هیدرولیک

بررسی انواع پرس هیدرولیک ؟

آیا با کارایی و عملکرد این پرس‌ها آشنایی دارید؟

دستگاه پرس نوعی دستگاه می‌باشد که از آن جهت شکل دادن و برش دادن مواد در هنگام ساخت محصولات مختلف استفاده می‌کنند. دستگاه یاد شده بر مبنای نیروی فشار عمل می‌کند و مطابق با تامین نیروی فشار مورد نیاز دارای سه دسته هیدرولیکی، مکانیکی و دستی می‌باشد.

تامین نیرو در دستگاه‌های هیدرولیکی با استفاده کردن از فشار آب یا فشار روغن انجام می‌شود. این دستگاه‌ها انواع مختلفی دارند و به طبع عملکرد آنها نیز گاهی با یکدیگر کاملاً متفاوت می‌باشد. به همین دلیل قابلیت استفاده در صنایع مختلف را دارند.

در این مقاله انواع دستگاه پرس هیدرولیک و کاربردهای آنها را بررسی می‌ کنیم.

بیشتر بخوانید: انواع پمپ ها و هیدروموتورها

بررسی انواع پرس هیدرولیک و کاربردهای آن‌

دستگاه‌های پرس هیدرولیک انواع گوناگونی دارند که از آنها برای ساخت و تولید محصولات مختلف استفاده می‌ شود. هر کدام از دستگاه‌های ذکر شده ویژگی‌های خاصی دارند و قطعاً با یکدیگر متفاوت می‌باشند. مهم‌ترین آنها نیز عبارتند از:

دستگاه پرس آربو

دستگاه پرس آربو

این دستگاه وقتی استفاده می‌شود که کار مورد نظر بسیار سنگین و سخت نباشد. چون دستگاه ذکر شده قادر به اعمال فشار بالا روی محصولات مورد نظر نیست. از این دستگاه خاص جهت مهر زدن، سوراخ کردن فلزات، صاف کردن فلزات و نشان زدن بر روی آنها استفاده می‌ کنند.

دستگاه پرس پنوماتیک

دستگاه پرس پنوماتیک

از مهمترین و کاربردی‌ترین دستگاه‌های پرس هیدرولیکی که در بازار موجود است نوع پنوماتیک آن است که در صنایع مختلف نیز قابلیت استفاده دارد. این دستگاه بسیار خاص می‌باشد، یعنی قادر است که به سریع‌ترین و بهترین شیوه‌ها عملیات پرس را انجام دهد، اما مشکل آن این است که نمی‌تواند فشار بسیار بالایی را به وجود بیاورد. از این دستگاه در مواردی مانند ترمز اتومبیل و هواپیماها استفاده می‌کنند. از طرفی استفاده کردن از آنها به یک اپراتور به صورت تمام وقت نیاز دارد.

دستگاه پرس دستی اهرمی

دستگاه پرس دستی اهرمی

این دستگاه کاربردهای بسیار متنوعی دارد و برش و صاف کردن صفحات، هک نوشته، ایجاد کردن سوراخ و غیره را انجام می‌ده، بنابراین از آن در کارگاه‌ها و تعمیرگاه‌های کوچک به میزان زیادی استفاده می‌شود. لازم است بدانید ساخت و تولید چنین دستگاه‌هایی در انواع و سایزهای مختلفی انجام می‌شود. دستگاه ذکر شده در مقایسه با انواع دیگر دستگاه‌ها فشار بالایی ایجاد نمی‌کند، به همین دلیل برای کارهای کوچک کاربرد دارد.

دستگاه پلاس ایجاد لمینت

از مهم‌ترین دستگاه‌های پرس هیدرولیک نوع لمینت آن است. این نوع دستگاه جهت گرم و سرد کردن از دو صفحه تشکیل شده است که این صفحات باعث تسریع فعالیت دستگاه می‌شوند. از نام دستگاه مشخص است که جهت لمینت کردن برخی از مواد از جمله پلیمر روی کاغذ استفاده می‌شود. علاوه بر آن از مهمترین کاربردهای دستگاه ذکر شده مواردی مانند تهیه کردن کارت شناسایی، کارت ویزیت، جلد کتاب و غیره می‌ باشد.

دستگاه پرس مونتاژ

دستگاه پرس مونتاژ

از دیگر دستگاه‌های بسیار مهم پرس هیدرولیک نوع دستگاه مونتاژ می‌باشد که از آن جهت نگهداری و مونتاژ کردن قطعات استفاده می‌کنند. دستگاه ذکر شده جهت انجام دادن کار نیروی بسیار بیشتر و بالاتری از میزان مورد نیاز جهت مونتاژ قطعات ایجاد می‌ کند.

دستگاه پرس سی فریم

دستگاه پرس سی فریم

یکی از بهترین دستگاه‌های پرس هیدرولیک نوع سی فریم آن می‌باشد که اپراتور به آسانی می‌تواند با آن کار کند، چون چهارچوب و فریم دستگاه به صورت شکل سی است. به این ترتیب کار کردن با آن نیز بسیار آسان است، علاوه بر آنکه برخلاف دیگر دستگاه‌های پرس دستگاه سی فریم برنامه پرس کاری کاملاً واحدی دارد. ترسیم صاف کردن و مونتاژ کردن قطعات از کاربردهای مهم و اصلی این دستگاه محسوب می‌شود، علاوه بر آنکه سی فریم گزینه بسیار خوب و مناسبی جهت ایجاد کردن فضای مورد نیاز برای حرکت قطعات مختلف به وسیله اپراتور می‌ باشد.

دستگاه پرس پاور

دستگاه پرس پاور

از دستگاه پرس پاور در صنایع بزرگ استفاده می‌شود، این دستگاه دو شکل کلاچی متفاوت دارد. کلاچ چرخشی کامل که در صورت زدن دور کامل به وسیله میل لنگ در نهایت متوقف شدن کلاچ با چرخش دقیق و کامل انجام می‌شود. کلاچ چرخش منقطع که در آن کلاچ در هر زمان می‌تواند توقف کند. کار کردن با این نوع دستگاه‌ها بسیار دشوار می‌باشد و حتماً باید مهارت کافی در این زمینه داشته و نکات ایمنی را رعایت کنید.

دستگاه پرس ۴ ستون

دستگاه پرس ۴ ستون

نوع دیگری از دستگاه‌های پرس هیدرولیک ۴ ستون نام دارد که برای برنامه‌ها و کاربردهای مرتبط با برخی تجهیزات ابزار دقیق مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دستگاه‌ها گزینه‌های بسیار مناسب جهت برخی از برنامه‌هایی می‌باشند که به فشار زیاد نیاز دارند. علاوه بر آنکه دستگاه‌های چهار ستون نسبت به انواع دیگر دستگاه‌های پرس هیدرولیک مزیت‌های خوبی دارند. تطبیق پذیری، انعطاف پذیری، تنظیم بسیار سریع، سهولت کار، هزینه‌ های نگه داری کم، تعمیر آسان و غیره از جمله مزیت‌های این نوع دستگاه است که تمامی آنها موجب شده اند دستگاه پرس چهار ستون یکی از دستگاه‌ های بسیار خاص و پرکاربرد باشد.

دستگاه پرس دو ستونه

دستگاه پرس دو ستونه

پرس دو ستونه نیز یکی از انواع پرس‌ های هیدرولیک محسوب می‌ شود که جهت شکل دادن و خم کردن برخی قطعات کاربرد دارد. از این نوع دستگاه پرس برای مهر زنی، پانچ و کشش نرم استفاده می‌ کنند. کاربرد و نگه داری این نوع از پرس‌ ها بسیار آسان است. دستگاه پرس دو ستونه معمولاً به صورت پرس آبی و پرس دو ستونه روغنی تولید می‌شود که تا حدودی نحوه کارایی آنها با یکدیگر یکسان می‌ باشد.

بیشتر بخوانید: تمامی قطعات هیدرولیک

نتیجه‌ گیری

در این مقاله به بررسی انواع پرس هیدرولیک و کاربردهای آن‌ پرداختیم. دستگاه پرس هیدرولیک امروزه در انواع کاملاً متفاوت و مختلفی ساخته می‌ شود که تمامی این دستگاه‌ ها به لحاظ ساختار و عملکرد و کارایی با یکدیگر متفاوت هستند، به همین دلیل برای صنایع مختلف ریز و درشت به کار برده می‌ شوند و هر کدام برای کارهای متفاوتی گزینه مناسبی محسوب می‌ شوند. نمونه‌ های بالا جز دستگاه‌ های پرس هیدرولیک رایج و پرکاربرد در صنایع هستند که کاربرد آنها نیز بررسی شد. آشنایی با نحوه عملکرد دستگاه ذکر شده به شما کمک می‌کند در انتخاب آن دقت بیشتری داشته باشید. در سایت با دیگر دستگاه‌ های پرس هیدرولیک، ساختار و مشخصات هر کدام، نحوه عملکرد و کارایی آنها و غیره بیشتر آشنا شوید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *